Με την συμμετοχή από 12 πόλεις της Ελλάδας πραγματοποίησε την πρώτη της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή του Συντονιστικού Οργάνου των Δημοτικών ΜΜΕ,  την Πέμπτη 14 Ιουλίου. Πρόκειται για την επιτροπή που είχε συγκροτηθεί κατά τον 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Δημοτικών ΜΜΕ, στην Τρίπολη στις 2/7/2016 και απαρτίζεται στην πλειοψηφία της από δημοτικά ραδιόφωνα. Τα μέλη της επιτροπής συζήτησαν πώς θα ανοίξει η δικτύωση σε περισσότερα δημοτικά ραδιόφωνα, ενδεχομένως και με τη συγκρότηση φορέα, αλλά και το ενδεχόμενο ανταλλαγής προγράμματος και συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι στο Συντονιστικό όργανο συμμετέχουν 12 δημοτικά ΜΜΕ απ΄όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα Τα δημοτικά ΜΜΕ, Αθήνας, Πειραιά, Τρίπολης, Ηράκλειου Αττικής, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Σύρου − Ερμούπολης, Κατερίνης, Πρέβεζας, Ξάνθης, Λάρισας και Αμαλιάδας. Αποφασίστηκε να υπάρξει επικοινωνία και με τους υπόλοιπους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς με στόχο τη συμμετοχή και άλλων δημοτικών ΜΜΕ. Μάλιστα, αποφασίστηκε να διερευνηθούν οι δυνατότητες συλλογικής εκπροσώπησης των δημοτικών ΜΜΕ, με συγκρότηση σχετικού φορέα για την αποτελεσματικότερη εκπροσώπησή τους. Η νομική Υπηρεσία του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού της Αθήνας, ανέλαβε να εξετάσει το θέμα της νομικής του υπόστασης και του καταστατικού του φορέα.

Σε ό,τι αφορά τον νέο νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποφασίστηκε η Εκτελεστική Επιτροπή να παρακολουθήσει από κοντά τις διεργασίες και να έρθει σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Επίσης, αποφασίστηκε να ξεκινήσει η συνεργασία σε επίπεδο ανταλλαγής προγραμμάτων, καθώς και κοινής διαδημοτικής εκπομπής. Η Γενική Διευθύντρια του «Αθήνα» κ. Νόνη Καραγιάννη, ανέλαβε να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση. Αποφασίστηκε, τέλος, η συνεργασία και σε άλλους τομείς, όπως πχ σε κοινά ευρωπαϊκά προγράμματα και καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών των δημοτικών ΜΜΕ.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού της Αθήνας, «Αθήνα 9.84» συμμετείχαν, ο πρόεδρος Σωτηρόπουλος Τριαντάφυλλος (Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης), ο Μιχάλης Κυριακίδης (Αντιπροεδρος, Αθήνα 984), Μπρατσόλης Στέλιος (Αντιπρόεδρος, Κανάλι 1 Πειραιά), Νεστορίδης Παναγιώτης (Πρόεδρος TV100 / FM100 / FM100,6, Θεσσαλονίκη) και Λαόσογλου Κωνσταντίνος (Πρόεδρος ΔΣ Δημοτικού Ραδιοφώνου Ιωαννίνων).

#

Comments are closed