“Στόχος μας είναι η βιωσιμότητα και η διασφάλιση της λειτουργίας των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων της χώρας μας”, τόνισε από το βήμα του συνεδρίου της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μ.Μ.Ε Ελλάδας, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στην Πρέβεζα.

Στην παρέμβασή του, κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, αφού ξεκίνησε κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αποστολή που εκπληρώνουν τα Δημοτικά Ραδιοτηλεοπτικά Μ.Μ.Ε., μεταξύ άλλων ανέφερε:
«..Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι τα Δημοτικά Ραδιοτηλεοπτικά Μ.Μ.Ε., πριν από το 35 χρόνια, μετά από αγώνες των τότε δημοτικών αρχών και των τοπικών κοινωνιών, έσπασαν τα τείχη της μονοκρατορίας των κρατικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και άνοιξαν τις μεγάλες λεωφόρους του πλουραλισμού και της πολυφωνίας στη χώρα μας.
Η πρωτοπορία της δημοτικής ραδιοφωνίας έχει μια ιδιαίτερη ιστορική χροιά. Η Ελλάδα μας έχει ιδιαίτερη σχέση με το ραδιόφωνο. Νομίζω ότι το πλήθος των ραδιοφωνικών σταθμών στην Ελλάδα – που κακά τα ψέματα, οδήγησε σε ένα ανεξέλεγκτο ραδιοφωνικό τοπίο – μαρτυρά ακριβώς αυτό: Τον πολύ σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το ραδιόφωνο, αλλά και τον πλουραλισμό των Μέσων και την πολυφωνία που υπάρχει στην Ελλάδα.Ειδικά, δε, η δημοτική ραδιοφωνία, αποτέλεσε το έναυσμα για μια ενημέρωση του δημότη, μέσα από ένα πραγματικά δημόσιο ραδιόφωνο, που δεν αποσκοπεί στο κέρδος, αλλά στην τοπική ενημέρωση. Οι τοπικές κοινωνίες απέκτησαν τη δική τους φωνή, είχαν τη δυνατότητα να εκφραστούν καλύτερα, να ψυχαγωγηθούν και να ενημερωθούν από τους δικούς τους ανθρώπους…»Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης τονίζοντας: «… η Κυβέρνηση επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση που θα βάλει σε τάξη όλο το αχανές ραδιοφωνικό τοπίο της χώρας και τα ζητήματα της αδειοδότησής τους, οπότε είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεθούν, σε αυτή τη συγκυρία, όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα δημοτικά ραδιόφωνα και κατ’ επέκταση τα δημοτικά ΜΜΕ συνολικά. Επιπλέον, καθώς δεν υφίσταται δυστυχώς ομοιογένεια επί του νομοθετικού καθεστώτος που διέπει τις δημοτικές ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν δημοτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί που λειτουργούν με διαφορετικό καθεστώς, είτε ως Ανώνυμες Εταιρείες, είτε χωρίς νομική αυτοτέλεια, καθώς ανήκουν σε άλλες επιχειρήσεις των Δήμων ή απευθείας στον ίδιο το Δήμο, είτε ως επιχειρήσεις ειδικού σκοπού, απαιτείται νομοθετική παρέμβαση προς την κατεύθυνση της υπαγωγής των δημοτικών επιχειρήσεων ραδιοφωνίας σε ενιαίο νομικό καθεστώς λειτουργίας.Προς την κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε, η άμεση σύσταση ομάδας διοίκησης έργου (ΟΔΕ) από στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, η οποία θα εξετάσει όλες τις προτάσεις, ώστε να καταλήξει, ελπίζουμε μέσα στον μήνα, στην πλέον ενδεδειγμένη λύση. Βασικός στόχος μας είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας και της λειτουργίας των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων της χώρας μας..»

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ. Γαλαμάτης σημείωσε: «..Θέλω να συγχαρώ την Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ελλάδας, που αν και νεοσύστατη, φαίνεται ιδιαίτερα δυναμική και έτοιμη να διεκδικήσει την επίλυση προβλημάτων που την ταλανίζουν. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, όχι μόνο για να ανταποκριθούμε στην τιμητική σας πρόσκληση, αλλά για να σας δούμε από κοντά, να σας ακούσουμε με προσοχή και να λάβουμε υπόψη μας τις προτάσεις σας, σε σχέση με τις επικείμενες πρωτοβουλίες μας, ώστε οι όποιες μελλοντικές ρυθμίσεις να λειτουργήσουν προς όφελος των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μ.Μ.Ε Ελλάδας, Νικόλαος Ζεϊμπέκης, αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που διοργανώθηκε με επιτυχία το συνέδριό μας. Είναι η πρώτη φορά που παρίσταται εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στο συνέδριό μας και η παρουσία του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρη Γαλαμάτη, μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Ο Γενικός Γραμματέας μας ενημέρωσε για τις προθέσεις της Κυβέρνησης να επιλυθούν τα ζητήματα και προς την κατεύθυνση αυτήν αποσκοπεί η συνεργασία μας».

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης Νίκος Ζεϊμπέκης ανέφερε τα ακόλουθα:

“Αγαπητοί σύνεδροι, από όλη την Ελλάδα σας καλωσορίζω επισήμως στη νύμφη του Αμβρακικού, την όμορφη και φιλόξενοι Πρέβεζα. Είμαι χαρούμενος που συναντιόμαστε για άλλη μία φορά μετά από ένα χρόνο, προκειμένου να ανταλλάξουμε εμπειρίες, να συζητήσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να βρούμε από κοινού λύσεις, έχοντας κοντά μας σήμερα εδώ και τον γενικό γραμματέα, εκπρόσωπο της κυβέρνησης, να μας ακούσει και να μας συνδράμει, γιατί πράγματι τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης σε όλη τη χώρα  δίνουν την καθημερινή μάχη της ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών μας, κόντρα στο ρεύμα της εποχής με τα fake news που κατακλύζουν κυρίως στον χώρο των social media και το λαϊκισμό. Δίνουν την καθημερινή μάχη της ενημέρωσης, με δυναμισμό, με σεβασμό στον Πολίτη, στην τοπική κοινωνία που μας στηρίζει, με υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα.

Ο χρόνος που πέρασε ήταν μία ακόμα δύσκολη χρονιά για όλους μας, για όλη την κοινωνία θα λέγαμε, αφού συνεχίσαμε να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της πανδημίας, με περισσότερες ελευθερίες αν θέλετε, αλλά και με τα προβλήματα που δημιούργησε σε όλους μας.

Σήμερα είμαστε εδώ για να κάνουμε μία νέα επανεκκίνηση, μία νέα επανεκκίνηση στα δημοτικά μέσα ενημέρωσης, έχοντας κοντά μας – δίπλα μας και τους καλωσορίζουμε στο συνέδριο μας, όλους τους προέδρους και τους εκπροσώπους των ενώσεων Συντακτών της χώρας, με πρώτη την πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, για να συντονίσουμε τις ενέργειές μας και από κοινού να διεκδικήσουμε το αυτονόητο. Την παραχώρηση νόμιμων αδειών λειτουργίας όλων των εν λειτουργία δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών της χώρας, χωρίς  καμία υποσημείωση, χωρίς κανένα αστερίσκο, στο πλαίσιο της αδειοδότησης των μέσων ενημέρωσης που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση.

Γνωρίζουμε όλα όσα περιλαμβάνει η έκθεση της επιτροπής που συστάθηκε από τη Γενική Γραμματεία την προηγούμενη χρονιά, για να ετοιμάσει το νομικό πλαίσιο των συχνοτήτων της χώρας και επαναλαμβάνω, θα επιθυμούσαμε πολύ να συμμετείχαμε στο διάλογο που έγινε. Παρά – ταύτα κύριε Γενικέ, περιμένουμε την επίσημη πρόσκληση σας, για να συμμετάσχουμε στην επιτροπή διαβούλευσης που θα ετοιμάσει το νομικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των ραδιοσταθμών. Ξεκαθαρίζω απόλυτα τη θέση μας από αυτό το βήμα ότι, οι δημοτική ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να λάβουν νόμιμη άδεια λειτουργίας στην συχνότητα που εκπέμπουν, διότι αποτελούν δημόσια μέσα ενημέρωσης με καθαρά ενημερωτικό  περιεχόμενο και κοινωφελές χαρακτήρα, που επιβεβαιώνεται εν τοις πράγμασι από τη φύση των επιδιωκόμενων σκοπών και των υπηρεσιών που παρέχουν, όπου η δραστηριότητά τους δεν είναι συνυφασμένη με την επιδίωξη του κέρδους, αλλά στοχεύει στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη άσκηση δραστηριοτήτων και παροχή υπηρεσιών κοινωφελούς χαρακτήρα, που σχετίζονται μεταξύ άλλων άμεσα με τους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Πρόκειται για  ιστορικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς που έσπασαν το μονοπώλιο τις ενημέρωσης στη χώρα μας και κατέχουν ένα μεγάλο αρχείο πολιτιστικού κυρίως περιεχομένου, που δεν μπορεί ούτε να παραβλεφθεί, ούτε να παραχωρηθεί, ούτε να απαξιωθεί από κανέναν. Η θέση μας λοιπόν είναι ξεκάθαρη! Αδειοδότηση όλων των δημοτικών εν λειτουργία ραδιοτηλεοπτικών σταθμών της χώρας, με το χαμηλότερο αντίτιμο.

Αναφορικά με το ζήτημα για τον ψηφιακό πάροχο, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, όπως το έχουμε επισημάνει πολλάκις, το επαναλαμβάνουμε και πάλι, πώς οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί θα πρέπει να ενταχθούν στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, χωρίς κόστος για τις δημοτικές επιχειρήσεις, με μόνη χρηματοδότηση της ΕΡΤ για τον μηχανολογικό εξοπλισμό που απαιτείται, διότι οι δημοτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί αποτελούν και αυτοί – όσο κι αν κάποιοι το παραβλέπουν – δημόσια μέσα ενημέρωσης. Τούτο είναι απολύτως εφικτό αφού η ΕΡΤ θα δημιουργήσει εκ των πραγμάτων ανάλογη υποδομή, προκειμένου να στηρίξει το περιφερειακό δίκτυο το ραδιοφωνικών της σταθμών. Κατά συνέπεια για παράδειγμα στην περιοχή της Ηπείρου πού βρισκόμαστε, η ΕΡΤ θα δημιουργήσει την υποδομή για την ψηφιακή μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΑ Ιωαννίνων, έτσι στην ίδια βάση μπορούν να ενταχθούν ψηφιακά και τα δημοτικά ραδιόφωνα  της Πρέβεζας, των Ιωαννίνων και της Άρτας. Επί της ουσίας αγαπητοί φίλοι αυτό που επισημαίνουμε είναι ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί αυτό που συνέβη με τις δημοτικές τηλεοράσεις που εντάχθηκαν στην Digea .

κύριε Γενικέ, επιθυμούμε επίσης το συντομότερο δυνατό να ολοκληρωθεί το ζήτημα  πού μετ’ επιτάσεως διεκδικούμε από το 2019, προκειμένου όλοι οι δημοτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί να μπορέσουν να αποτελέσουν αυτόνομες επιχειρήσεις ειδικού σκοπού. Πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα που δεν επιφέρει κόστος στον Κρατικό προϋπολογισμό, αλλά ούτε και στους δημοτικούς προϋπολογισμούς και θα έπρεπε ήδη να έχει  γίνει νόμος του Κράτους η τροπολογία που έχουμε στείλει, τόσο σε σας όσο και στο Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να μην έχουμε δημοτικά μέσα ενημέρωσης δύο και τριών ταχυτήτων. Γνωρίζουμε ότι για το ζήτημα αυτό τόσο εσείς όσο και ο Υφυπουργός επικρατείας ο κύριος Οικονόμου – με τον οποίο συναντηθήκαμε προ πολλών μηνών – είστε Σύμφωνοι. Χρειάζεται όμως να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία, χωρίς άλλη καθυστέρηση, διότι, με το άρθρο 71 του νόμου 4954 του 2022, υπό τον τίτλο «Ρυθμίσεις για τις ανώνυμες εταιρείες Ο.Τ.Α. – Τροποποίηση παρ. 8 άρθρου 265 του Δημοτικού Κώδικα», οι ανώνυμες εταιρείες Ο.Τ.Α. συγχωνεύονται, διασπώνται ή λύονται υποχρεωτικώς, αν για τρεις συνεχείς εταιρικές χρήσεις μετά διετία από την ίδρυσή τους είναι ζημιογόνες. Με την διάταξη αυτή κινδυνεύουν άμεσα να κλείσουν οι ραδιοσταθμοί που είναι ανώνυμες εταιρείες. Συνεπώς άμεσα πρέπει να περάσει η τροπολογία, ώστε οι σταθμοί αυτοί να γίνουν ειδικού σκοπού.

Αγαπητοί σύνεδροι,  το χρόνο που πέρασε η Ένωση δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να υποστηρίζει  όλες τις επιχειρήσεις μέλη της και κάθε ζήτημα που τους απασχολούσε. Από την Ορεστιάδα ως την Κω η Ένωση ήταν παρούσα.   Μόλις προχθές επέστρεψαν από την Κω οι εκπρόσωποί μας. Νωρίτερα βρεθήκαμε στην Κατερίνη, λίγους μήνες πιο πίσω εδώ στην Πρέβεζα και σε κάθε επιχείρηση μέλος μας που ζήτησε τη συνδρομή μας η ένωση ήταν παρούσα.

Σήμερα  βρισκόμαστε στο σημείο και γνωρίζουμε επακριβώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε σταθμός χωριστά και τις αδυναμίες του συστήματος για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δημοτικών μέσων ενημέρωσης.  Ο νόμος του Καλλικράτη το 2010 με όσα προέβλεπε για τα δημοτικά ραδιόφωνα τότε, δημιούργησε πολλά προβλήματα σε όλους τους δημοτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, διότι τους αποδυνάμωσε σε έμψυχο δυναμικό, κυρίως σε διοικητικό προσωπικό, αφού απαγόρευε τις προσλήψεις προσωπικού στις επιχειρήσεις ραδιοφωνίας – τηλεόρασης των δήμων. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε όλους σχεδόν (πλην Ξάνθης και Ιωαννίνων) τους Δημοτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της περιφέρειας, δεν υπηρετεί ούτε ένας διοικητικός υπάλληλος και με διάφορες πατέντες οι διοικήσεις των σταθμών προσπαθούν  να αντιμετωπίσουν το τεράστιο αυτό πρόβλημα  που αντιμετωπίζουν για να μπορέσουν  στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις  αυξημένες υποχρεώσεις που έχουν και να λειτουργήσουν. Το ίδιο όμως συμβαίνει σε μικρότερη κλίμακα και στις μεγάλες επιχειρήσεις μέλη μας. Οι επιχειρήσεις έχουν αποδυναμωθεί από στελέχη των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, διότι οι παλαιότεροι που υπήρχαν συνταξιοδοτήθηκαν και έφυγαν και έχουν μείνει ελάχιστοι ένας ή δύο άτομα.  Διεκδικούμε λοιπόν, να δοθεί με νόμο η δυνατότητα (όπως έχει γίνει σε ανάλογες περιπτώσεις) να προσλάβουν άμεσα από ένα υπάλληλο πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης ειδικότητας διοικητικού – οικονομικού  ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, όλες οι επιχειρήσεις μέλη της ένωσης μας με απόφαση του Διοικητικού τους Συμβουλίου κι έγκριση αυτής με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης.

Επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι αυτό που διεκδικούμε δεν επιφέρει περαιτέρω  κόστος στους προϋπολογισμούς των επιχειρήσεων, διότι ούτως ή άλλως οι επιχειρήσεις προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, συνάπτουν συμβάσεις με ιδιωτικές επιχειρήσεις και το κόστος που καταβάλλουν είναι πολύ μεγαλύτερο από την πρόσληψη ενός ατόμου. Επίσης, δεν επιδιώκουμε να ανοίξουμε φάμπρικα διορισμών, αλλά στοχεύουμε στην εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των επιχειρήσεων, γι’ αυτό και η διάταξη προτείνουμε να έχει ισχύ περιορισμένης χρονικής διάρκειας.

Δεν θέλω να σας κουράσω περισσότερο. Θέλω να υπογραμμίσω όμως ότι τη χρονιά που πέρασε ολοκληρώσαμε και υπογράψαμε συμβάσεις με όλους τους οργανισμούς διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων μέχρι και το 2023 και χαίρομαι που οι σταθμοί μέλη μας έχουν ανταποκριθεί και καταβάλουν τα τέλη μέσα στους προβλεπόμενους χρόνους. Ξέρετε αυτή η συνέπεια παρέχει το δικαίωμα στην ένωση να διαπραγματεύεται και να  υπογράφει επωφελής συμφωνίες, για τους δημοτικούς ραδιοσταθμούς και τηλεοράσεις, ενισχύοντας ταυτόχρονα τους Έλληνες δημιουργούς και την εγχώρια σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία.

Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτισαν υπογραμμίζοντας τον ρόλο που παίζουν τα δημοτικά ΜΜΕ στην αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ο βουλευτής Πρέβεζας κ. Στέργιος Γιαννάκης, ο εκπρόσωπος τύπου του ΜΕΡΑ25 κ. Μιχάλης Κριθαρίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρεβέζας κ. Γιάννης Μπούρης, ενω χαιρετισμό έστειλε ο πρόεδρος της ΕΤΕΡ κ. Μαυράκης Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο που έχει παίξει γενικότερα το ραδιόφωνο και ειδικότερα το δημοτικό ραδιόφωνο στην ενημέρωση των πολιτών στο πέρασμα του χρόνου και καλοσωρισε τους συνέδρους στην Πρέβεζα, ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας Λεωνίδας Αργυρός, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει από τη Δημοτική Αρχή για την αναβάθμιση του εξοπλισμού και των υποδομών της Ραδιοφωνίας και έχουν βελτιώσει αισθητά την εμβέλεια της. 

Την απόλυτη στήριξή τους στην Ένωση και στους στόχους της, εξέφρασαν μιλώντας στο συνέδριο οι Πρόεδροι τών Ενώσεων Συντακτών της χωρας και η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ και κάλεσαν την κυβέρνηση, μέσω του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης, να νομοθετήσει άμεσα την τροπολογία που ζητά η Ένωση, ωστε όλοι οι δημοτικοί ραδιοσταθμοί να λειτουργούν υπό το ίδιο καθεστως ως επιχειρήσεις ΟΤΑ ειδικού σκοπού. Παράλληλα καλέσαν τις διοικήσεις των δημοτικων ραδιοτηλεοπτικων σταθμων να ξεκινήσουν χωρις περιστροφές να εφαρμόζουν την νέα ΣΣΕ.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου απενεμήθη από την Ένωση τιμητική διάκριση στην Λίτσα Γκιτάκου από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πρέβεζας, για την 30ετή προσφοράς της στο σταθμό και τιμητικός έπαινος στον Γιάννη Ντούσια, από την Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης για τις υπηρεσίες του στην Ένωση, καθως και στον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, για την άρτια οργάνωση του συνεδρίου.

Στην έναρξη των εργασιων του συνεδρίου, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν: ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος, ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Νομού Πρέβεζας, Στέργιος Γιαννάκης, ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης, κ.κ Χρυσόστομος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, Στράτος Ιωάννου, η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, η Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Έλενα Ριζεάκου, ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ, Κυριάκος Κορτέσης, ο Πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ, Θέμης Μπερεδήμας, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, καθώς και Διοικήσεις και εργαζόμενοι από όλα τα δημοτικά ραδιόφωνα και τηλεοράσεις της χώρας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας, στο χαιρετισμό του, πρότεινε το επόμενο συνέδριο της Ένωσης να διεξαχθεί στη «νύφη του Θερμαϊκού», Θεσσαλονίκη, τον Ιούνιο του 2023, πρόταση η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τους συμμετέχοντες συνέδρους.

#

Comments are closed