Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2024

Σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και με κοινή συνισταμένη το σεβασμό στα πνευματικά δικαιώματα, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, η Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΔΗΡΤΜΜΕ) και η Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής (ΕΔΕΜ) επέκτειναν τη συμφωνία τους, επισφραγίζοντας έτσι την επιτυχημένη συνεργασία τους που ξεκίνησε το 2020.

Οι εκπρόσωποι των δύο οργανώσεων, συναντήθηκαν στα γραφεία της ΕΔΕΜ, δημιουργώντας μια ευκαιρία να συζητήσουν για το ρόλο των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων και τη σημαντική πολιτιστική και κοινωνική συνεισφορά τους, ειδικά στις ακριτικές περιοχές της χώρας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ, κ. Νικόλαος Ζεϊμπέκης, ο Συντονιστής Δημήτρης Μανιατάκος, και ο Οικονομικός Σύμβουλος Ιωάννης Ντούσιας, ενώ από την ΕΔΕΜ συμμετείχαν η Αντιπρόεδρος ΔΣ, Λίνα Νικολακοπούλου, ο Γραμματέας ΔΣ Παρασκευάς Καρασούλος, η Γενική Διευθύντρια Λούκα Κατσέλη, η Διοικητική Προϊσταμένη Βασιλική Πανουτσακοπούλου, ο Εμπορικός Διευθυντής Κώστας Μακρής και ο Υπεύθυνος Τμήματος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Αντώνης Γόντης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ ΕΔΕΜ και ΕΔΗΡΤΗΜΜΕ για το 2024, επισφραγίζοντας την ήδη υπάρχουσα από το 2020 εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων. Η κα Νικολακοπούλου και ο κ. Καρασούλος ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους της ΕΔΗΡΤΗΜΕΕ για την ουσιαστική στήριξη που προσφέρουν στην ελληνική μουσική δημιουργία παρέχοντας βήμα για την προβολή των ελληνικών τραγουδιών στις εκπομπές των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών ενώ η κα Κατσέλη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την καλή συνεργασία που αντανακλά τον έμπρακτο σεβασμό στα πνευματικά δικαιώματα των Ελλήνων δημιουργών.

Από την πλευρά τους ο κ. Ζεϊμπέκης και ο κ. Μανιατάκος αναφέρθηκαν στην προσπάθεια της Ένωσης για την μετεξέλιξη των μελών της, υπό άλλο νομικό καθεστώς σε δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού ραδιοφωνίας – τηλεόρασης και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αλλά και στην πρωτοβουλία της Ένωσης για τη θέσπιση ενός καινοτόμου και λειτουργικού νομικού πλαισίου που θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία των δημοτικών ΜΜΕ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους και σε άλλες δράσεις που θα προάγουν τη μουσική δημιουργία και θα αναδεικνύουν το ρόλο των ραδιοτηλεοπτικών μέσων ως κανάλι επικοινωνίας και προβολής του μουσικού πολιτισμού της χώρας μας.

#

Comments are closed