Σχετικά με εμάς

Σχετικά με εμάς

 Τα δημοτικά Ραδιόφωνα και τηλεοράσεις ξεκίνησαν πριν από 32 χρόνια με τους καλύτερους οιωνούς. Ο Αθήνα 984, το Κανάλι 1 του Πειραιά και ο ΤιΒι 100  και fn 100 της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν το 1987 σπάζοντας το κρατικό μονοπώλιο της ενημέρωσης και ανοιγοντας με νέα περίοδο πιο πολυφωνικής, αντικειμενικής και πλουραλιστικης ενημέρωσης στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Mια νέα εποχή ξεκίνησε και οι ελπίδες ότι τα δημοτικά ΜΜΕ που εδωσαν και το έναυσμα  της «Ελεύθερης Ραδιοφωνίας»,  έδωσαν τον τόνο και το πλαίσιο της νέας πιο δημοκρατικής ενημέρωσης των πολιτών…

Μετά από 30 χρόνια, με πρωτοβουλία του τοπικού Δημοτικού Ραφιοφωνικού Σταθμού, ξεκίνησε στην Τρίπολη, τον Ιούλιο του 2016 η  προσπάθεια συνάντησης των δημοτικών Ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών της χώρας. Η πρωτοβουλία αυτή οδήγησε στη δημιουργία της ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΜΜΕ ΕΛΛΑΔΑΣ κατά το 2ο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2017, με τη συμμετοχή 17 Δημοτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών Σταθμών, η οποία διοικείται  από πενταμελή Διοικούσα Επιτροπή

Στην Ένωση συμμετέχουν:

Αθήνα 9.84 (Δήμος Αθηναίων), Κανάλι 1 (ΔήμοςΠειραιά), Επικοινωνία 94 fm (Δήμος Ν. Ηρακλείου), TV 100 και FM100 (Δήμος Θεσσαλονίκης), Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 9.15 (Δήμος Τρίπολης), Sferikos 99,3 fm (Δήμος Αλεξανδρούπολης), Attica TV (Δήμος Ασπροπύργου), Δημοτικό Ραδιοφωνο Ιωαννίνων 98,7 (Δήμος Ιωαννίνων), Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης 95,3fm (Δήμος Κατερίνης), Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης 89,9 fm (Δήμος Ξάνθης), Δημοτική Ραδιοτηλεόραση Ορεστιάδας (Δήμος Ορεστιάδας), Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας 87,9 fm (Δήμος Πρέβεζας), Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση (Δήμος Σύρου), Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου 90,8 fm (Δήμος Πολυγύρου), Ραδιοφωνικός σταθμός Αμαλιάδας Ηλίdα 91,1 (Δήμος Αμαλιάδας), Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας 93.6 fm (Δήμος Λάρισας), και η Δημοτική Ραδιοφωνία Λευκάδας 96,7 fm (Δήμος Λευκάδας).

Σκοπός της Ένωσης, είναι η προστασία και διαφύλαξη των έννομων συμφερόντων των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών καθώς και οι παρεμβάσεις σε δημόσιες, δημοτικές και κάθε άλλη Αρχή καθώς και σε ιδιώτες για την προστασία της δημοτικής ραδιοφωνίας. 

Στόχος της Ένωσης,

  • Η απρόσκοπτη  συνέχιση της λειτουργίας  των δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, αξιοποιώντας την 30χρονη εμπειρία  που απέκτησαν, στην υπηρεσία των δημοτών και των πολιτών γενικότερα, αναδεικνύοντας την πολιτιστική και κοινωνική ζωή, καθώς και τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, με νηφαλιότητα, πλουραλισμό και αντικειμενικότητα. 
  • Οι Δημοτικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί πρέπει να εξαιρεθούν  από την διαδικασία δημοπράτησης των Ραδιοφωνικών συχνοτήτων, καθώς αποτελούν δημόσια ραδιοφωνική υπηρεσία τοπικού χαρακτήρα.
Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδα