Η ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΜΜΕ ΕΛΛΑΔΑΣ
στο 3ο Συνέδριό της που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαϊου  με τη συμμετοχή 17 Δημοτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών Σταθμών, ζητά:

  • Την απρόσκοπτη  συνέχιση της λειτουργίας  των δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, αξιοποιώντας την 30χρονη εμπειρία  που απέκτησαν, στην υπηρεσία των δημοτών και των πολιτών γενικότερα, αναδεικνύοντας την πολιτιστική και κοινωνική ζωή, καθώς και τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, με νηφαλιότητα, πλουραλισμό και αντικειμενικότητα. 
  • Επιμένουμε στην εξαίρεσή μας από οποιαδήποτε συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς αδειοδότησης, τόσο για τις άδειες εκπομπής, όσο και της παροχής ψηφιακού σήματος.

Ζητούμε από το Υπουργείο ψηφιακής Πολιτικής να κάνει δεκτές τις τεκμηριωμένες προτάσεις  που καταθέσαμε, ήτοι:

  1.  Η πολιτεία σε περιοχές της χώρας όπου υπάρχουν μεγάλες πόλεις και λειτουργούν  Δημοτικοί Ραδιοφωνική Σταθμοί, να παραχωρήσει έναν δίαυλο περιφερειακής κάλυψης ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους.
  2. Σε κάθε περιοχή απονομής να διατεθεί ένας περιφερειακός δίαυλος  για την χρήση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και ενδεχομένως και από άλλους κοινωνικούς φορείς  όπως, Ενώσεις καταναλωτών Πανεπιστήμια κλπ.
  3. Στην περιοχή της Αττικής, όπου η ΕΡΤ έχει εγκαταστήσει πιλοτικά ένα σύστημα ψηφιακής μετάδοσης, να παραχωρήσει στους Δημοτικούς ΡΣ ένα δίαυλο για επίσης πιλοτική μετάδοση. Ανάλογη παραχώρηση μπορεί να γίνει εάν η ΕΡΤ εγκαταστήσει δίαυλο πιλοτικής μετάδοσης  και σε άλλη περιοχή, πχ. στη Θεσσαλονίκη.

Ζητούμε, επίσης:

  • Να αποσαφηνιστεί το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των δημοτικών επιχειρήσεων ειδικού σκοπού, που έχουν μορφή ΝΠΙΔ.  Να δοθεί η δυνατότητα μετατροπής σε  δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού, όλων των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ που βρίσκονται υπό άλλο καθεστώς λειτουργίας. 
  • Το εξορθολογισμό της λειτουργίας τους με το απαραίτητο προσωπικό των ειδικοτήτων που απαιτούνται και την επαρκή επιχορήγησή τους από τους δήμους.  Τη δυνατότητα μετακίνησης προσωπικού σε και από άλλες υπηρεσίες του δήμου, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες, καθώς και τη δυνατότητα εθελοντικής μετακίνησης προσωπικού μεταξύ των δημοτικών  Ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων ειδικου σκοπού.
  • Θέτουμε υπό την αιγίδα της ένωσης το Μουσείο Ραδιοφώνου του Ρ/Σ Αμαλιάδας
  • Το επόμενο συνέδριο της Ένωσης το 2019 θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη

Στην Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας, συμμετέχουν:

Αθήνα 9.84 (Δήμος Αθηναίων),
Κανάλι 1 (ΔήμοςΠειραιά),
Επικοινωνία 94 fm (Δήμος Ν. Ηρακλείου),
TV 100, FM100 και 100,6 (Δήμος Θεσσαλονίκης),
Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 9.15 (Δήμος Τρίπολης),
Sferikos 99,3 fm (Δήμος Αλεξανδρούπολης),
Δημοτικό Ραδιοφωνο Ιωαννίνων 98,7 (Δήμος Ιωαννίνων),
Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης 95,3fm(Δήμος Κατερίνης),
Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης 89,9 fm(Δήμος Ξάνθης),
Δημοτική Ραδιοτηλεόραση Ορεστιάδας (Δήμος Ορεστιάδας),
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας 87,9 fm(Δήμος Πρέβεζας),
Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση (Δήμος Σύρου – Ερμούπολης),
Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου 90,8 fm (Δήμος Πολυγύρου)

#

Comments are closed