Η ΚΕΔΕ στηρίζει τα δημοτικά ΜΜΕ

Η ΚΕΔΕ στηρίζει τα δημοτικά ΜΜΕ

Η ΚΕΔΕ στηρίζει την λειτουργία των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Ενημέρωσης, γιατί – όπως τονίζεται σε ψήφισμα του ετήσιου συνεδρίου που διεξήχθη στα Ιωάννινα-  αποτελούν πυλώνες ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας.

 Σε σχεδόν ομόφωνο ψήφισμα (λευκό ψήφισε μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση), που ανέγνωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, αβαφέρεται ακόμη η απόφαση  σύστασης μόνιμης επιτροπής για τα δημοτικά ΜΜΕ, που θα συμμετέχει επίσημα στα συνέδριά της,.

 Στο ίδιο ψήφισμα η ΚΕΔΕ ζητά την εξαίρεση από την διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης των Δημοτικών ΜΜΕ, ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο για την λειτουργία των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, ως δημοτικές επιχειρήσεις ιδιωτικού δικαίου ειδικού σκοπού, καθώς και την θεσμοθέτηση εθελοντικής κινητικότητας εργαζομένων μεταξύ δημοτικών επιχειρήσεων ειδικού σκοπού λειτουργίας ραδιοτηλεοπτικού σταθμού.

 Αξίζει να σημειώσουμε ότι  για πρώτη φορά  με προτοβουλία  της  Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ,  στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκε θεματική συζήτηση για τα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης,  παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ,Γιωργου Πατούλη,  πολλών δημάρχων και αυτοδιοικητικών από όλη την χώρα κι εργαζομένων σε δημοτικά ΜΜΕ. Τα μέλη της Διοικούσας επιτροπής της Ένωσης ανέπτυξαν τα θέματα που απασχολούν τους Δημοτικούς Ραδιοτηλεοπτικούς Σταθμούς και παρουσίασαν τις θέσεις της Ένωσης .

Τοποθετήθηκαν, επισης, αρκετοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες μεταξύ των οποίων, ο δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νικόλαος Μελετίου, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νίκος Μπάμπαλος, ο δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Θωμάς Μπέγκας, ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης και πολλοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες.

Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας